سروش
    RSS
    Admin
دفتر ارزیابی عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات

اهم سوالات پر تکرار بهمراه پاسخ‌های مربوطه:

سوال 1-  درخواست تخفیف یا بخشودگی در پرداخت عوارض/جرایم متعلقه:
پاسخ: به استناد تبصره 3 ماده 50 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1387، قوانین و مقررات مربوط به اعطاء تخفیف یا معافیت از پرداخت عوارض یا وجوه به شهرداریها و دهیاریها ملغی گردیده است. لذا اقدامی از سوی این دفتر در اینخصوص میسر نمی باشد.

سوال 2- اعتراض به آراء کمیسیون ماده 100 شهرداریها و کمیسیون ماده 99 دهیاریها :
پاسخ: به دلیل استقلال رای اعضاء کمیسیون‌های مذکور، شبه قضایی بودن آن و لازم الاجراء آراء صادره، اقدامی از سوی این دفتر در اینخصوص میسر نمی باشد و موضوع می بایست از طریق دیوان محترم عدالت اداری پیگیری گردد.

سوال 3- اعتراض به عملکرد شهرداریها درخصوص عدم پرداخت حقوق و مزایای معوقه، بیمه و مالیات مستخدمین توسط شهرداریها و همچنین بحث های پرسنلی نظیر تبدیل وضعیت، پست سازمانی و نظایر آن:
پاسخ : برابر قوانین و مقررات مربوطه می بایست موضوع از طریق شهرداریها و استانداریهای مربوطه پیگیری گردد.

سوال4- درخواست صدور پروانه ساختمانی بر روی اراضی دارای سند رسمی مالکیت، ‌قولنامه ای ( فاقد سند رسمی مالکیت ) و املاک مشاعی:
پاسخ : -  صدور پروانه ساختمانی صرفا با ارائه اسناد رسمی(ثبتی) مالکیت و یا حکم تامین دلیل از سوی مراجع قضائی و با توجه به کاربری ملک در طرح مصوب شهری و طی مراحل قانونی انجام می گردد.

  • صدور پروانه ساختمانی که دارای سند مشاعی می باشد باید با درخواست کلیه مالکین مشاعی و با توجه به نوع کاربری ملک در طرح مصوب شهری و طی مراحل قانونی انجام گردد.

  • صدور پروانه ساختمانی برای اراضی قولنامه ای که فاقد سند رسمی مالکیت به نام متقاضی می باشد،‌ وفق مقررات از سوی این دفتر قابل بررسی نمی باشد.


سوال 5- درخواست صدور پایانکار ساختمانی ساختمانی بر روی اراضی دارای سند رسمی مالکیت، ‌قولنامه‌ای ( فاقد سند رسمی مالکیت ) و املاک مشاعی:
پاسخ : - بعد از اتمام عملیات ساختمانی،‌ با ارائه اسناد رسمی(ثبتی) مالکیت و یا حکم تامین دلیل از سوی مراجع قضائی، اخذ کد نوسازی، مدارک بررسی و بازدید ملک توسط شهرداری انجام می گردد. چنانچه ملک دارای خلافی نباشد،‌ پس از پرداخت عوارضات متعلقه، پایانکار توسط مسئولین مربوطه صادر می گردد و در صورتیکه ملک دارای خلافی باشد،‌ پرونده جهت رسیدگی به کمیسیون ماده 100 ارجاع و پس از صدور رای و اجرای آن،‌ و در مرحله بعد با پرداخت عوارض متعقله، ‌در نهایت پایانکار ساختمان صادر می گردد.

سوال 6-دلایل اهمیت اخذ گواهی پایان کار ساختمان : 
پاسخ : گواهی یا سند پایان کار ساختمان در انتهای عملیات عمرانی یا عملیات ساخت و ساز پروژه صادر می‌گردد و صدور این سند اختیارات مهمی را برای مالک در نظر می‌گیرد. مالک پروژه ساختمانی می‌تواند پس از اخذ گواهی پایان کار ساختمان، برای تنظیم صورت مجلس تفکیکی برای هر یک از واحدهای ساختمان به اداره ثبت اسناد و املاک مراجعه کند. در واقع با تنظیم صورت مجلس تفکیکی، صدور سند مالکیت مجزا برای هر یک از واحدهای ساختمان امکان پذیر می‌باشد. صدور گواهی پایان کار ساختمان برای ملک مورد نظر نشان دهنده این موضوع است که این ملک هیچ گونه تخلف قانونی ندارد و احداث آن مطابق با معیارهای فنی و مهندسی صورت گرفته و شهرداری آن را تایید کرده است.
 
سوال7- درخواست اجرای توافق نامه/صلح نامه توسط شهرداریها و دهیاریها به طرفیت از اشخاص حقیقی و حقوقی:
پاسخ : با تنظیم درخواست کتبی و ارائه تصویر توافقنامه و اسناد مربوطه، موضوع قابل بررسی می باشد. البته طرح موضوع در مرجع قضایی نیز امکان پذیر می باشد. لیکن در صورت پیگیری موضوع در مراجع مذکور (در هر مرحله از فرآیندهای رسیدگی) و صدور رای قطعی، ‌موضوع از طریق این دفتر قابل پیگیری نمی باشد.

سوال 8- اعتراض به عدم اجرای مفاد قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرح های دولتی و شهرداریها:
- اعتراض به عدم اجرای مفاد قانون نحوه تقویم ابنیه، املاک و اراضی مورد نیاز شهرداریها:
- اعتراض به عد اجرای مفاد قانون نحوه خرید و تملک املاک و اراضی مورد نیاز شهرداریها: 

پاسخ : با تنطیم درخواست کتبی و ارائه تصویر اسناد رسمی مالکیت، ‌توافقنامه منعقده و سایر مستندات،‌ موضوع قابل بررسی از سوی این دفتر می باشد.

ساختمان مرکزی :
 
نشانی: تهران - خیابان کارگر شمالی - بالاتر از بلوار کشاورز - پلاک 1184
 
ساختمان مرکز مطالعات برنامه ریزی شهری و روستایی :
نشانی: تهران - میدان ولیعصر(عج) - بلوار کشاورز - ابتدای خیابان نادری - پلاک 17
اوقات شرعی تهران

نظر سنجی
نظر شما درباره پورتال جدید سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف